Trajnost

naša prizadevanja za lepšo prihodnost

Trajnostna moda

Počasna moda

Počasna moda je vodilo Ta’Shi kolekcije. Slednja predstavlja etično in okolju prijazno izdelovanje oblačil in dodatkov. V sodelovanju s posameznimi obrtniki in umetniki širom sveta, so vsi dodatki in tiskani detajli izdelani ročno, vsak kos posebej. Želimo upočasniti razvoj mode, saj si vsak izdelan kos oblačila zasluži več kot le eno sezono uporabe.

Prekomerno nasičen trg s hitro modo je danes eden ključnih vzrokov negativnih podnebnih posledic.

Pri Ta’Shi podpiramo in spoštujemo razvoj izdelkov, ki so ročno izdelani z avtohtono tradicijo in tehniko, v kateri je zelo veliko vloženega časa in truda. Vsak kos je brezčasen in narejen s trajnostno osveščenim proizvodnim procesom

Lan

Naraven in trajnostni material

Kaj je lan?

Shibori

Unikatna in brezčasna japonska tehnika barvanja oblačil

Kaj je shibori?

Ohranjanje tradicionalnih obrti

Etična in lokalna proizvodnja

Vsak izdelek je deležen predane proizvodnje, namenjene vsakemu posamezniku. Naše kolekcije sestavljajo končni izdelki, ki so plod tradicionalnih obrtnikov iz različnih kultur širom sveta. Od potomcev Majev v Guatemali, do staroselcev na Baliju. S prodajo njihovih izdelkov podpiramo ohranitev lokalnih obrti, se zavzemamo za izboljšanje položaja žensk v lokalnih skupnostih in širimo zavedanje unikatnosti posameznih avtohtonih kultur.

Vsi izdelki so ročno in etično narejeni v specializiranih delavnicah. Poudarek je na visokokvalitetnih veščinah in ne na čim večji proizvodnji. Z nakupom kateregakoli izdelka Ta’Shi, boš povečal/-a možnosti obstoja vsaj ene tradicionalne obrti.

Majevski rokodelci

Tisočletja stara obrt ročnega izdelovanja pletenin

Spoznaj rokodelce

Balijski rokodelci

Unikatno izdelovanje nakita je ponos avtohtonih prebivalcev

Spoznaj rokodelce

Naravni materiali

Okolju prijazni

Izbiramo zgolj med materiali, ki so naravnega izvora. Samo taka oblačila lahko vrnemo naravi brez da bi ji škodovali. Še boljše pa je, če jih ponovno uporabimo. Naši izdelki večinoma vsebujejo ekološko pridelan bombaž in lan.

Odkrij kolekcijo

Košarica

Ni več izdelkov, ki so na voljo za nakup

Tvoja košarica je trenutno prazna.