Katero barvo šala ali rutko izbrati

   Šal ali rutka dobesedno uokvirjata vaš obraz, zato vam lahko upoštevanje tona in podtona kože pri izbiri šala pomaga izbrati najbolj ustreznega.  Čeprav obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na to, katere barve vam lepo ustrezajo, je najbolje, da začnete s svojim podtonom. Da boste lažje razumeli kako se določi ton in podton kože vam na kratko pojasnim. Ton kože je stopnja svetlosti kože, ki jo zlahka določiš s prostim očesom. To je zgornja vidna plast kože.

Podton kože se določi glede na vsebnost pigmenta v tvoji koži, ki se nahaja pod vrhnjo plast kože. Obstajajo tri barve podtona, topli, hladni in nevtralni podton. Če imate bolj rumeno, zlato ali olivno barvo kože potem spadate v tople podtone. V primeru da imate bolj modro, roza ali rdečkasto barvo kože spadate v hladnejšo barvo podtonov.
Obstaja tudi možnost, da nobena od obeh barv ne prevladuje, takrat imate podton nevtralne barve.
Naj vam podam nekaj nasvetov kako ugotoviti v katero skupino podtona kože spadate. Imate več možnosti testiranja:

- Test barve žil

Pri naravni svetlobi si oglejte žile na zapestju. Če so vaše žile videti violično modre, imate hladnejši podton kože. V primeru da imate bolj zeleno olivno barvo odtenka, je to posledica vašega toplega podtona, ki vpliva na njihov videz. Če niso ne eno ne drugo, imate nevtralen podton.

- Preizkus izpostavljenosti soncu 

Bodite pozorni na to, kako se vaša koža odzove, ko je izpostavljena soncu. Če zlahka porjavite, ne da bi vas opeklo sonce, potem imate topel ali oliven podton.

Če porjavite počasi, a vas sonce ne opeče prav pogosto, potem ste nevtralni podton.

Če vas hitro opeče sonce, in dobite rdečo barvo kože, potem imate hladen podton.

Nekaj namigov katere barve se prilegajo posameznemu podtonu kože:

Topli podton kože - pristajajo tople barve:  zlata, barva medu, koralno rdeča, olivna, kobalt modra, smetana, pomarančna in čokoladno rjava.   Barve ki se je dobro izogibati so hladni- ledeni odtenki barv.

 Hladen podton kože - pristajajo hladne barve: kraljevsko modra, svetlo modra, sivka, roza, siva,  smaragdno zelena, močna violičasta, rubin rdeča in snežno bela. Barve ki se je dobro izogibati so oranžna in rumena.

 Nevtralni podton kože je najbolj hvaležen, ker ti pristaja velik izbor barv: srednje modra, marelična, pastelno roza, bela, smetana, peščena, zelena, siva.   Barve ki se je dobro izogibati so žive barve in svetlo rumena.

 Seveda obstaja nekaj odtenkov, ki dosegajo pravo ravnovesje med toplim in hladnim. Te barve običajno delujejo na vseh, ne glede na podton njihove kože: Zeleno-modra, mornarsko modra, peščena, rdeča, bela.



Košarica

Ni več izdelkov, ki so na voljo za nakup

Tvoja košarica je trenutno prazna.